Loading...
Nyheter

26 miljarder i skatteåterbäring

Gjorde du ändringar i din deklaration och ska få tillbaka pengar på skatten? Grattis – då kommer pengarna de närmaste dagarna.

I ett pressmeddelande berättar Skatteverket att 2,8 miljoner personer tillsammans får dela på drygt 26 miljarder i skatteåterbäring. Pengar som betalas ut från och med i dag till och med 11 juni, då den här gruppen nu fått sitt skattebesked.

Det här berör alla som ändrade eller la till uppgifter i sin deklaration och de som deklarerade efter 30 mars men senast 3 maj, på papper eller digitalt. Och det förutsätter att deklarationen inte fastnat i Skatteverkets kontroller.

Om du har anmält ett bankkonto till Skatteverket kommer pengarna automatiskt att sättas in där. Men om summan du ska få tillbaka är under 100 kronor kommer pengarna inte att betalas ut automatiskt utan stå kvar på skattekontot till nästa år. Den som har en skuld hos Kronofogden får se sina pengar gå direkt dit.

Tillhör du gruppen på ungefär 100 000 personer som inte anmält konto får du vänta ytterligare på dina pengar.

Alem Resulovic. Foto: Anders Ågren

– Den som har missat att anmäla bankkonto kan fortfarande göra det, men då kommer pengarna senare. Skatteverket gör utbetalningar löpande under juni för dem som anmäler konto nu. Det går också att begära utbetalning manuellt, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket i pressmeddelandet.

Räknar du med kvarskatt? Då får du normalt ditt skattebesked i augusti och pengarna ska i de flesta fall vara inbetalda till Skatteverket senast 12 november. Exakt vilket datum som gäller dig kommer att framgå av ditt skattebesked.

Charlotta Marténg
Foto:
Getty Images