Loading...
Nyheter

Bolagsverket inför nya betalningsrutiner

Från 12 december inför Bolagsverket nya rutiner för alla som betalar registreringsavgifter till myndighetens bankgiro.

Den största förändringen i Bolagsverkets nya betalningsrutiner vad gäller registreringsavgifter är att den som betalar på något annat sätt än direkt i en av Bolagsverkets e-tjänster, i samband med ett ärende, ska vänta på ett meddelande från myndigheten med OCR-nummer och belopp.

Det är kontaktperson som anges i ärendet som kommer att få meddelandet. Därför är det viktigt att uppge en kontaktperson och en korrekt e-postadress, för att få meddelandet om betalning så fort som möjligt, skriver Bolagsverket på webben. De nya betalningsrutinerna gäller från 12 december i år.

Att betala i Bolagsverkets e-tjänst på verksamt.se samtidigt som man lämnar in sitt ärende är fortfarande snabbast och enklast. Det kommer att fungera precis som i dag – och där används redan OCR. De flesta ärenden går som vanligt att betala med internetbank eller kort i e-tjänsten ”Betala ett inskickat ärende”, oavsett om ärendet är skickat digitalt eller på papper.

Den som har depositionskontor ska från mitten av oktober använda unika OCR-nummer i samband med att kontot fylls på. Bolagsverket kontaktar alla som berörs.

Sofia Hadjipetri Glantz
Foto:
Getty Images

Läs mer: Bolagsverket om de nya betalningsrutinerna