Loading...
Experterna svarar

Experterna svarar: Kan jag utöka ny verksamhet i befintligt bolag?

Företagare går i tankar på att utöka med ny typ av verksamhet. Ska det göras i samma bolag eller behöver hen starta nytt? Så här svarar Resultats experter.

Har det väldigt lugnt i min ordinarie verksamhet och jag funderar på att utöka med ny typ av verksamhet, kan jag göra det i samma bolag eller måste jag starta ett nytt? 

Du behöver inte starta ett nytt bolag. Det du behöver göra är att ändra din bolagsordning och lägga till den nya verksamheten, därefter måste du anmäla den nya SNI-koden till Skatteverket. Bolagsordningen ändras genom en bolagsstämma och anmäls till Bolagsverket, något du kan göra på verksamt.se. Vill du att den nya verksamheten skall bedrivas under ett eget företagsnamn kan även det registreras där.

Petra Örjegren, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR
Foto: 
Getty Images