Loading...
Annons

Redovisningsdagen 2020 – aktuell information för dig som jobbar inom redovisningsområdet

ANNONS. Tycker du att det är svårt att reda ut hur du ska redovisa statliga stöd? Lugn, du är inte ensam. På Redovisningsdagen 2020 kommer du bland annat att få dagsaktuell information om redovisningsfrågor i samband med covid-19 som hjälper dig att räta ut även de krokigaste frågetecknen.

Redovisningsdagen är för dig som arbetar med icke-noterade företag och vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på redovisningsområdet och vill fördjupa dig i svårare frågor. Dessutom kommer du få ovärderlig kunskap om ämnen som rör statliga stöd, intäkter, kapitalförsäkringar, kapitaltäckningsgarantier och kontrollbalansräkning samt avsättningar.

Sofia Wallebom, redovisningsexpert på Aspia, är en av tre lärare på Redovisningsdagen.

– De stödpaket som kommit från regeringen i samband med covid-19 skapar många frågetecken kring redovisningen. Tillväxtverket kommer hela tiden med nya inspel och det blir svårt att hänga med.

– Tanken är att vi under redovisningsdagen ska knyta ihop säcken kring effekterna av stödpaketen i redovisningen, säger hon.

Sofia Wallebom.

Detsamma gäller området intäkter, ett alltid högaktuellt område där det gäller att göra rätt.

”Ett effektivt och bra sätt att hålla sig à jour med kommande nyheter på redovisningsområdet.”

Bo-Anders Arvidsson, Financial Controller, Göteborgs Spårvägar AB

FAR ger ut ett uttalande kring kapitalförsäkringar, RedU14, som för tillfället är under luppen och ska uppdateras. Detta i kombination med att det är ett område där samtliga föreläsare får mycket frågor, bidrar till att det är ett högaktuellt ämne.

– Där kommer vi att prata om arbetet med uppdateringen och koppla den till konkreta frågor som rör redovisningen av kapitalförsäkringar, säger hon.

Ett övergripande mål för dagen är att den ska besvara frågor kring aktuella ämnen. Lärarna samlar ihop svar på frågor som har dykt upp under det senaste året och erbjuder en så aktuell kurs som möjligt.

– Vi vill erbjuda en snabbuppdatering på det senaste och mest aktuella inom redovisningsområdet. Vi riktar oss till alla som är intresserade av redovisningsfrågor, oavsett om du jobbar på en liten eller stor byrå eller som redovisningschef eller ekonomichef, säger Sofia Wallebom.

Lena Sjödin och Christian Stralström.

Ytterligare lärare på kursen är Louise Sjödin, redovisningsspecialist på KPMG och Christian Stralström, auktoriserad revisor och redovisningsspecialist på PwC.

->-> Läs mer och anmäl dig på far.se <- <-